martes, 15 de noviembre de 2011

Alimentación

A gastronomía de Francia está considerada como unha das máis importantes do mundo. Está caracterizada pola sua variedade, froito da diversidade rexional francesa, tanto cultural como de materias primas, pero tamén polo seu refinamento.
A sua influencia deixase sentir en case todas as cociñas do mundo occidental, que foron incorporando ás suas bases coñecementos técnicos da cociña francesa.
Tradicionalmente, cada rexión posúe a sua propia cociña:
  • A cociña do noroeste utiliza a manteiga, a crème fraîche e a mazá;
  • A cociña do suroeste utiliza o aceite, o foie gras, os cogumelos e o armañac;
  • A cociña do sureste está caracterizada por influencias italianas e sirvese da oliva, as finas herbas e o tomate;
  • A cociña do norte está caracterizada por influencias belgas e sirvese da pataca, da carne de porco, de xudías e da cervexa;
  • A cociña do este, caracterizada por influencias alemanas, sirvese do touciño, as salchichas, la cervexa e o sauerkraut.
 Fonte:http://es.wikipedia.org/wiki/Gastronom%C3%ADa_de_Francia

No hay comentarios:

Publicar un comentario